Cauta:
  News  Stiinta  Social  Evenimente  Social evenimente  Turism  Sport  Justitie  Tehnologie  Avocatura  

sanatate  DOWN WITH DOWNBeyond Limits sanatate

21 Martie 2014, Palatul National al Copiilor - Sala Mica

Fundatia Inimi Generoase va celebra cea de-a IX-a editie a Zilei Mondiale a Sindromului Down, prin organizarea unei competitii artistice, la care vor participa organizatii ce au ca beneficiari tineri cu Sindrom Down. Programul artistic este la libera alegere a organizatiilor si poate consta in spectacol de dans, poezie, teatru, cantec, etc. Ramona Gheorghe - Despre incluziunea sociala a persoanelor cu Sindrom Down
- Vizionarea filmului International ‘Down Syndrome Day’
10. 30 - 12. 00 Competitie artistica
Fiecare organizatie inscrisa in concurs, va avea la dispozitie un interval de maximum 20 minute pentru a-si prezenta programul artistic. Evenimentul se va desfasura pe 21 Martie 2014, in Sala Mica a Palatului National al Copiilor - Bucuresti, incepand cu ora 10. 00.

Misiunea Fundatiei Inimi Generoase, prin organizarea acestui eveniment, este pe de o parte de a oferi tinerilor cu Sindrom Down ocazia de a socializa, de a sarbatori ziua dedicata lor, intr-un cadru festiv, iar de cealalta parte de a atrage atentia societatii asupra faptului ca si acesti tineri, in conditiile unui mediu adaptat, sunt la fel de talentati, sociabili ca si ceilalti copii.

Celebrarea anuala a Zilei Mondiale a Sindromului Down urmareste sa promoveze constientizarea si intelegerea sindromului Down si a problemelor asociate, si de a mobiliza sprijin si recunoastere a demnitatii, drepturilor si bunastarii persoanelor cu sindrom Down.

Chiar daca toate persoanele cu sindrom Down au un anumit grad de dizabilitati de invatare, multe dintre aceste persoane duc o viata aproape independenta. Fiecare individ mosteneste un set de 23 de cromozomi de la tata, iar celalat set de 23 de cromozomi se mosteneste de la mama, astfel incat fiecare dintre noi avem 23 perechi de cromozomi in fiecare celula. Media va beneficia de un spatiu special amenajat pentru o buna desfasurare a interviurilor.

Acesti tineri sunt adevarate exemple despre ceea ce inseamna curajul, puterea de a merge mai departe, de a te bucura de tot ceea ce iti ofera viata.

Sindromul Down este o afectiune din nastere (afectiune cromozomiala), care este prezenta la copil inca din momentul conceperii. In momentul in care la nivelul perechii de cromozomi 21 apare in plus un cromozom (adica sunt 3 cromozomi in loc de 2) putem sa spunem ca este vorba de SD (Trisomia 21)

Organizator: Fundatia Inimi Generoase

Organizatii participante: Asociatia Dai O sansa Alexandria, ALDOCET Bailesti, Asociatia Sindrom Down Focsani, Asociatia Copii de Cristal Brasov.

Parteneri: Palatul National al Copiilor, Vila Evergreen Predeal, Cofetaria Alice, Lacerta Winery, Pentarom 92.

Invitati Speciali: Trupa AS, Trupa Ritm, Corul Meloritm, Doctor Ramona Gheorghe - Medic specialist psihiatrie pediatrica

Agenda evenimentului
10. 00 - 10. 30 Deschiderea oficiala a evenimentului
- scurta prezentare Inimi Generoase - proiecte 2013
- Dr. Castigatorii Premiului Special vor fi desemnati de o comisie de jurati, formata din reprezentanti ai companiilor partenere si mass-media. El apare din cauza prezentei unui cromozom 21 suplimentar in celulele copilului. Numarul maxim de concurenti permis in cadrul unui grup este de 10 participanti.
12. 00 - 12. 40 Spectacol de dans si muzica sustinut de Trupa AS, Trupa Ritm, Corul Meloritm.
12. 40 - 13. 00 Festivitatea de premiere

Toti participantii vor fi declarati castigatori, iar cel mai popular grup de tineri va castiga Premiul Special, oferit de Fundatia Inimi Generoase. Premiul Special consta intr-o excursie de 3 zile la munte, pentru 20 de persoane.
13. 10 - 15. 00 Petrecere - Restaurantul La Piccola Pizzeria
Dupa festivitatea de premiere, toti participantii la eveniment sunt invitati in incinta restaurantului La Piccola Pizzeria (in aceeasi curte cu Palatul National al Copiilor) pentru a continua celebrarea evenimentului cu multa voie buna, dans, gustari delicioase.

Evenimentul va beneficia de vizibilitate, prin intermediul mai multor canale de promovare - presa scrisa, radio, tv, online.

 
sanatate sanatate

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SANATATE - 2019 - reportaj.com