Cauta:
  News  Stiinta  Social  Evenimente  Social evenimente  Turism  Sport  Justitie  Tehnologie  Avocatura  

sanatate  MedLife isi dezvolta serviciile sanatate

Dupa toate aceste investigatii, in cazurile unor azoospermii obstructive se efecueaza punctii testiculare si apoi ICSI iar pentru azoospermii nonobstructive se fac interventii chirurgicale de tip extractie testiculara.

Despre Centrul de Medicina Materno Fetala si Reproducere Umana Asistata - MedLife Grivita

Centrul de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana Asistata din cadrul MedLife, condus de Dr. Prima etapa este reprezentata de spermograma si spermocultura, avantajul efectuarii acestora in laboratorul MedLife fiind procesarea manuala cu interpretarea morfologiei folosind lame precolorate astfel acuratetea interpretarii fiind mai mare (criteriile de interpretare fiind OMS 2010). Etapa a treia consta in realizarea unor teste mai complicate de tip immunobead si halosperm. Din aceasta luna, Centrul de Medicina Materno Fetala si reproducere Umana, prin Departamentul de Andrologie, ofera posibilitatea de a investiga complet infertilitatea de cauza masculina, ce reprezinta 35% din cauzele de infertilitate.

Infertilitatea masculina se testeaza in mai multe etape. In perspectiva, dorim sa efectuam si crioconservarea de ovocite, un procedeu relativ nou care permite femeilor tinere, afectate de cancer sa-si prezerve ovocitele pentru a le folosi intr-o perioada ulterioara a vietii lor, a declarat doctorul Dragos Albu, coordonatorul centrului din cadrul MedLife Grivita.
In perspectiva, reprezentantii MedLife doresc sa dezvolte si o banca de sperma proprie in Romania. In cazul spermei de calitate mai redusa, fertilizarea in vitro ar putea fi o alegere mai buna pentru a obtine sarcina.

Tehnica de crioprezervare reprezinta doar un element din programul de diagnostic si tratament al infertilitatii derulat in MedLife. Odata cu cresterea numarului de copii vindecati, focusul pe cresterea calitatii vietii lor a crescut. Este cunoscut faptul ca anumite boli si tratamente afecteaza ireversibil fertilitatea unor pacienti tineri, inainte ca acestia sa-si fi intemeiat o familie. Daca este in parametri normali, va putea fi utilizata pentru a insemina artificial partenera. MedLife, cel mai mare operator medical privat din Romania, isi dezvolta serviciile medicale, oferind in cadrul Departamentului de Andrologie al Centrului de Medicina Materno-Fetala si Reproducere Umana, o tehnica moderna de prezervare a fertilitatii masculine prin crioconservarea spermei sau a tesutului seminal extirpat chirugical.

Aceasta metoda permite congelarea celulelor recoltate si depozitarea lor in conditii optime pe termen nelimitat, oferind astfel posibilitatea pacientilor de a avea in continuare copii, in conditiile in care, din diverse motive, le este afectata fertilitatea.

Procedura se adreseaza persoanelor cu risc crescut de infertilitate, cum ar fi: pacientilor oncologici, care urmeaza sa efectueze tratamente radiochimioterapice (limfom Hodgkin, nonHogdkin, etc. ) sau interventii chirurgicale testiculare sau prostatice (cancer testicular, etc. ); pacientilor care sunt expusi prin natura muncii lor la materiale toxice sau radiatii care le afecteaza fertilitatea, dar si celor care doresc sa depoziteze un specimen de celule reproductive viabile pentru utilizare ulterioara. Etapa a doua este reprezentata de efectuarea anticorpilor antispermatici. Astfel, in cazul in care partenerul are la un moment dat probleme in a produce un specimen de sperma viabil, poate conserva celulele reproductive inainte, acestea putand fi utilizate orcand in cadrul unei proceduri FIV ulterioare.

Rezultatele unui studiu al publicatiei medicale din Marea Britanie, Lancet Oncology, releva faptul ca pana in anul 2011, 1 din 750 pacienti vor fi supravietuit unui cancer in copilarie. Primele demersuri au fost deja initiate, MedLife avand deja incheiate contracte de colaborare cu doua din cele mai mari banci de sperma din Europa, Cryos din Danemarca si Institutul de Reproducere din Hamburg.

Pentru ca un donator sa fie eligibil, trebuie sa efectueze inainte anumite teste de tip genetica si infectioasa (cariotip, Betathalasemia, fibroza chistica, HIV, hepatita B, C, Chlamydia, Mycoplasma, Citomegalovirus), etc.
Sperma poate fi stocata mai multi ani. Dragos Albu - medic primar obstetrica-ginecologie, asistent universitar, doctorand in medicina, a aparut ca o consecinta a dezvoltarii obstetricii si a ginecologiei moderne, cuprinzand o echipa multidisciplinara de medici, cadre universitare si doctori in medicina, ce urmaresc asigurarea de servicii medicale de excelenta in trei directii principale: medicina materno-fetala, reproducere umana asistata si genetica medicala.

Medicina Materno-Fetala - se ocupa cu sfatul preconceptional, screeningul anomaliilor cromozomiale in primul trimestru de sarcina, screeningul anomaliilor congenitale in trimestrul II, folosind ecografe de mare performanta, diagnosticul invaziv al anomaliilor cromozomiale (Sindrom Down, Trisomie 18, Trisomie 13) si al sindroamelor genetice, prin biopsie de vilozitati coriale si amniocenteza, urmarirea gravidei, managementul sarcinilor cu risc crescut.

Reproducere Umana Asistata - primul serviciu integrat de Medicina Reproductiva din Romania ce cuprinde o echipa formata din specialisti in reproducerea umana asistata, chirurgie reproductiva, endocrinologie reproductiva, embriologie, andrologie, genetica, psihologie si urologie, care au diagnosticat si tratat deja peste 1500 de cupluri infertile, cu o rata de succes de 35% in cazul fertilizarii in vitro, in care, ca linii de dezvoltare, se remarca: crearea primului serviciu de andrologie, posibilitatea efectuarii de fertilizare in vitro cu ICSI la pacientii cu azoospermie obstructiva prin punctie testiculara, diagnosticul genetic preimplantational, abordarea pacientelor cu avorturi recurente.

Genetica Medicala - se ocupa cu depistarea anomaliilor genetice si functioneaza in stransa legatura cu primele doua.

Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 8 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Conform studiului international realizat de Readers Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria "Clinica Privata", iar in ultimii patru ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De aceea, tehnica de crioconservare reprezinta o alternativa viabila pentru a putea avea copii in continuare, chiar si cazul cuplurilor infertile.

"In Romania exista solicitari pentru aceste proceduri de prezervare a fertilitatii, insa pacientii nu sunt suficient informati despre optiunile existente, dar si despre conditiile in care se efectueaza aceasta procedura. Etapa patru inseamna testare genetica. La MedLife avem infrastructura necesara pentru a congela lichidul seminal, dar si tesutul extirpat chirurgical (TESE, microTESA, PESA, MESA).

 
sanatate sanatate

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SANATATE - 2019 - reportaj.com