Cauta:
  News  Stiinta  Social  Evenimente  Social evenimente  Turism  Sport  Justitie  Tehnologie  Avocatura  

sanatate  Ziua Mondiala a Qigong si Tai Chi - un val sanatate

Federatia Nationala de Qigong din Romania organizeaza ample manifestari in aer liber

Sambata 24 aprilie ora 10:00, in Bucuresti - Parcul Tineretului si in alte unsprezece orase din tara

Ziua Mondiala a Qigong si T’ai Qi aflata la cea de-a XI-a sa editie este un eveniment recunoscut oficial de Organizatia Mondiala a Sanatatii cu sediul la Geneva, ca modalitate de contributie la fenomenul international "Miscare pentru Sanatate". Cateva din efectele imediate ale practicii sunt: reducerea nivelului de stres, cresterea vitalitatii si a imunitatii, imbunatatirea functiilor respiratorii, a circulatiei sangvine si limfatice si a digestiei. In toate aceste orase se practica stilul scolii QilinGong, adica Qigong pentru sanatate, longevitate si intelepciune.

Aceasta zi de sarbatoare debuteaza dimineata la ora 10:00, ora locala, cu practica de qigong sau t’ai chi a grupurilor din Noua Zeelanda, apoi se raspandeste ca o unda de liniste cu iz de sarbatoare, fus orar dupa fus orar, bucuria miscarii strabatand tarile din Oceania, Asia, Africa, Europa, America de Nord si America de Sud pentru a se incheia in Hawaii, la interval de aproape o zi de la inceperea ei. Romania a subscris pentru a noua oara la acest eveniment, alaturi de alte peste 1 000 de asociatii din intreaga lume prin membrii Federatiei Nationale de Qigong din Romania (FNQR) - Asociatiile de Qigong Bucuresti, Cluj, Oradea, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Sibiu, Galati. Practica perseverenta conduce la o atitudine pozitiva, tonica si stabila, la echilibru si armonie in corp, minte si spirit, precum si la o constanta bucurie de a trai.

Propagand un val de calm tamaduitor de jur imprejurul planetei in fiecare an, Ziua Mondiala a Qigong si T’ai Chi creeaza o viziune a posibilului pentru omenire.

Prin celebrarea acestei zile pe plan mondial, prind viata cuvintele Maestrului Lin Kai Ting, presedintele FNQR: "Qigong-ul este chinezesc, dar apartine intregii umanitati".

Va asteptam alaturi de noi ! Astfel, pe parcursul a 24 de ore practicantii de pe intreaga planeta se vor uni in efortul de a readuce in atentia omenirii armonia, sanatatea, speranta si mai ales PACEA.

In Romania, practicantii de qigong se vor aduna pentru a se bucura impreuna de valul de qi, de energia speciala a acestei zile, in mai multe orase din tara: Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Bacau, Cluj Napoca, Deva, Galati, Medias, Oradea, Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu.

In aceasta zi, sunt bine veniti toti cei care doresc sa participe la eveniment, chiar daca nu cunosc qigong sau exercitiile si tehnicile pentru sanatate si viata lunga.

Qigong (maiestria energiei - qi) are o vechime de peste 7000 de ani si provine din China unde s-au dezvoltat scoli/stiluri diverse, toate avand scopul de a intari organismul, de a creste vitalitatea, a obtine o stare optima de sanatate, de a atinge longevitatea si a dezvolta capacitatile latente ale fiintei umane.

Practica de qigong include o mare varietate de tehnici - posturi statice sau exercitii dinamice, cu miscari line si armonioase ale corpului, combinate cu modalitati specifice de respiratie si concentrare a atentiei.

 
sanatate sanatate

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|SANATATE - 2019 - reportaj.com